Hälsningar

Vi tar gärna emot hälsningar och solskenshistorier från nya mattar och hussar, som vi sedan publicerar på hemsidan! 

Skicka din hälsning till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

7/10-13

August2

August4Här kommer en hösthälsning från August (Ivan när han bodde i jourhemmet) han älskar att klättra i träd, busa med bästisen Robbie (pudel) och bråka med sin övervakare Pölza (katt). 
Hälsningar från Bettan och August 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 12/3-13

Rita

Här kommer en hälsning från Rita som hämtades på katthemmet 8/9-00.

Hon blir 13 år i juni!

Hon är fortfarande vår lilla kattunge! Hon sover lite mer men är en otroligt busig katt!

Hälsningar matte Eva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
31/12-12

Molly

Här kommer en liten hälsning från Molly som flyttade hem till mig i februari 2008. 

Jag och min mamma var då ideella medarbetare på katthemmet och en dag när vi kom dit fanns denna skönhet där, hon hade kommit in till katthemmet dagen innan. Hon satt i karantän och trivdes inte alls med att sitta instängd. Hon var full med tovor och skrek efter kärlek. Hon uppskattades att vara ca 10 månader gammal. Ganska snabbt så förstod jag att hon kommer behöva ett jourhem eftersom hon försökte klösa sig ur sin bur och gjorde sig illa om tassarna. Jag övertalade mamma lätt och kort därefter flyttade hon hem till oss tillfälligt, i samma stund som jag letade en kattunge. Jag gav upp jakten på en 12 v kattunge när mitt hjärta fastnade för Molly. Hon har sedan dag 1 varit mitt "plåster" på både gott och ont. Hon vet precis vad hon vill och är hon missnöjd så lämnar hon små presenter i form av avföring. Men detta är bara en bagatell med tanke på vilken underbar katt jag fått! Hon pratar hela tiden, vill helst sitta i knät jämt och brukar ge mig små "kärleksbett" när vi kelar!  Idag är hon 5,5 år gammal och en riktig donna som styr och ställer över mina andra två hankatter. Vi har sedan några år tillbaka flyttat hemifrån och stortrivs med varandra! 

Mvh matte Lisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8/12-12 

Linus på promenad i snönHär kommer en bild på vår coola kille.

Linus hade lämnats av polisen till katthemmet i november 2006. Man uppskattade då hans ålder till omkring två år. Efter tre månader var det fortfarande ingen som ville ha honom, varför begriper jag ännu inte, men det kanske var meningen att det skulle bli "vi". Vid det laget hade han helt tröttnat på att vara där och den snälla, sociala katten började göra utfall mot sina kattkompisar och visade tydligt att nu var det nog. När jag fick höra det bestämde jag mig för att köpa honom, JAG som var en hundmänniska - trodde jag - som ALDRIG skulle skaffa en katt. Jo, tjena...! Det var ett beslut som jag inte ångrat för en sekund. Bättre kompis får man nog leta efter - även om det bara gäller så länge vi sköter oss och tar hand om honom, han är ju trots allt en katt. ;-) Fast ibland är han mer hund än katt. Han är t.ex. väldigt "vaktig" och ringer det på dörren när jag är ensam hemma så flyger han morrande upp och ställer sig att stirra mot ingången, kunde han så skulle han säkert skälla. :-) När någon av oss har varit borta ett tag kommer han direkt för att hälsa och är han ute är det bara att vissla så kommer han springande med svansen glatt rakt upp. När han inte är ute och jagar stort och smått, så är han världens mysfarbror som gillar att bli kliad på magen, gärna läääänge. Ja, han är en katt som är högt älskad av sin husse och matte.

// Matte Anett
10/11-12

RobbanHär är vår härliga mysiga Robban!

Robban hette Robert på Katthemmet och han flyttade till oss när han var en liten kattunge i juni 2007. Han hade två jämngamla syskon, en svartvit syster som bor i Kvarnsveden och en bror med samma färger som Robban. Det vore jättekul att se hur brorsan ser ut, de är nog väldigt lika!

Robban är i mångt och mycket mer som en hund än som en katt. Han är väldigt social och kommunikativ, och tycker om att vara med oss i familjen. Han följer med oss när vi går ut på promenad, men stannar efter några hundra meter. Sedan ligger han och väntar på oss tills vi kommer tillbaka. På morgonen kan han inte äta om han inte har sällskap i köket. Han ligger utanför badrummet och väntar på matte medan hon duschar, sedan äter han frukost. När Robban var ungkatt älskade han att apportera sina leksaksmöss, han kunde göra det otaliga gånger i rad.. Och han gillade att leka kurragömma med matte. Matte sprang och gömde sig, och Robban letade! Nu är han äldre och lite latare, och en mycket gosig katt som sover i mattes fotände varje natt.

Robban har flyttat med oss i familjen 3 gånger, och det har gått jättebra. Han har lugnt och tålmodigt funnit sig tillrätta och inte avvikit från något av hemmen. Snart kanske han får en liten kattkompis, vi får se!
/matte Malin

 

 

19/10-12

IMG 20120612 233546Hej!

Här kommer en bild på min brandgula kelgris Frasse som hette Knut när han bodde hos er på Katthemmet. Han är nu 3 år och en lycklig misse som har nära till naturen och som får springa in och ut som han vill och som får jättemycket kärlek och mys av husse och matte. Hans bästa kompis heter Morris och är den svarta katten på bilden. Jag ångrar inte en sekund att jag köpte honom!

Tack Katthemmet!