• UPPHITTADE KATTER
  • KATTER TILL SALU
  • EFTERLYSNINGAR

Har du hittat en katt?

Katter strövar gärna omkring och kan ibland uppfattas som hemlösa trots att de inte är det. Därför är det viktigt att alltid börja med att försöka ta reda på om katten har en ägare innan den lämnas in till ett katthem.

Under länken nedan kan du hitta en del tips om vad du kan göra om du har hittat en katt som verkar vilsen. 

Om katten är akut sjuk eller svårt skadad, kontakta omgående veterinär!

Läs mer

Vill du bli ideell?

Vi är alltid i behov av fler ideella medarbetare till katthemmet! 

Att arbeta som ideell innebär att du har schemalagda arbetspass på katthemmet där du bland annat ger katterna mat, mediciner och gör rent lådor. Även telefonarbete ingår. Att ha körkort och tillgång till bil är en fördel. Du väljer själv hur ofta du vill ta ett arbetspass. Välkommen att ta kontakt med oss för mer information.

Tel: 0243-232908, E-mail: ideell@katthemmet.com

Efterlysning!

Dixie borta
Dixie försvann försvann den 6/9 i Borlänge. Hon kan finnas i området mellan/kring Åselby och Gylle. Om du har sett henne, kontakta Marie på 070-6760949.

Fler efterlysningar

Om oss

Borlänge Katthem drivs av Djurens Vänner Borlänge. Läs mer om Djurens Vänner Borlänge och styrelsen under länkarna nedan.


Djurens Vänner Borlänge

Förtroendevalda

Upphittade katter

Om du känner igen din katt, kontakta oss snarast. Du når oss lättast vardagar kl 8-16. Telefon 0243-23 29 08. 

När en katt kommer in till oss måste den stanna hos oss i minst fyra veckor innan vi säljer den. När fyra veckor har gått flyttas katten över till avdelningen för katter till salu.


Har du hittat en katt?

  

{ppgallery}{/ppgallery} 

 

 

 

  

   
       
       
       

 

 

Katter till salu

Här nedan finns de katter som just nu bor hos oss, eller i något av våra jourhem! Klicka på bilderna för mer information.

Hur det går till att köpa en katt från katthemmet kan du läsa mer om under länken nedan.

Se fler katter som söker nya hem under Privata omplaceringar.


Att köpa katt hos oss

Privata omplaceringar


OBSERVERA! Det kan finnas fler katter till salu än de som visas på bilderna nedan. Vid intresse, kontakta oss för mer information, tel 0243-232908.  

 

 

 

Att köpa katt hos oss

Om du är intresserad av att köpa katt hos oss är du välkommen att besöka oss för att se de katter vi har inne. Ring helst och boka en tid innan du kommer för att vara säker på att det finns personal på plats!

Du kan lämna en intresseanmälan för en viss katt vid ditt första besök, men vi vill att du gör tre till fyra besök hos oss innan vi säljer katten! En del katter kan passa som innekatter, andra kräver daglig utevistelse för att må bra.

En katt hos Borlänge Katthem kostar 1200 kronor. Då är katter över sex månader öronmärkta, vaccinerade och kastrerade. Kattungar är vaccinerade, kastrering och öronmärkning ingår i priset, när kattungen har blivit sex månader bokar du själv tid för kastering och ID-märkning på Falu Djursjukhus, Borlängekliniken. Glöm inte att berätta att du har köpt katten hos Borlänge katthem. Du måste även ha med dig köpekontraktet/kvittot mellan dig och katthemmet till djursjukhuset. Se länk till Falu Djursjukhus, Borlängekliniken nedan.

Falu Djursjukhus, Borlängekliniken

 

Upphittade1

Tillsalu1

Efterlysningar1